Şanlıurfa geleceğin girişimci şehri olma yolunda

TOBB (Türkiye Odalar Borsalar Birliği) Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu Milli Eğitim müdürlüğü ile Eylül ayında imzaladığı protokol kapsamında Girişimciliğin "Tarım"cası konulu panel Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Şanlıurfa geleceğin girişimci şehri olma yolunda
Giriş: 25.02.2014
Paylaş:

Gerçekleştirilen panele, ŞUTSO Yönetim ve Meclis Kurulu Üyeleri, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Rıza Öztürkmen, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Alay, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat, Eğitimci Sibel Sakızcı, Akademisyenler, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Tarım Meslek Lisesi öğrencileri ile tarım sektörünün temsilcileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Barut “Geleceğin girişimcileri bu salonda yetişecek, sevgili Genç kardeşlerim parasızlıktan imkânsızlıktan şikâyet etmeyin, şikayet etmek istiyorsanız fikir üretememekten, kendi işinizi en iyi şekilde yapamamaktan şikayet edin. Unutmayın iyi fikir iyi proje her zaman başarıyı getirir, yeter ki uygun zamanda uygun kişiye sunum yapılsın. Sizlerle birlikte sürekli istişare ederek şehrimizi bölgemizi ülkemizi kalkındırmanın yollarını arıyoruz. Burada işin büyüğü sizlere düşüyor. Beraber çok çalışmamız gayret etmemiz gerekiyor. İnşallah çok çalışırsak gayret edersek geleceğin Türkiye'sinde tarım sektörümüz dünya da bir numara olacaktır” dedi

 

 

 

 

Daha sonrasında söz alan özel bir firmanın Türkiye Satış Müdürü Aşkın Güder öğrencilere iş dünyasının imkanlarını ve özelliklerini aktardı. Dünya tarımından örnekler veren Aşkın Güder Türkiye'nin gelecekte dünya tarımında söz sahibi ülke olabileceğini aktardı. Panel kısmında iş dünyasındaki tecrübelerini aktaran Selim Uludağ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı M.Sait Uludağ, GÖRPA Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Görgün, Barut Tarım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Mühendisi Abdullah Barut gençlerle tecrübelerini paylaştı.

 

 

 

 

Panelin sonuç bildirisini Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Yard. Doç. Dr Ali Rıza Öztürkmen okudu. Öztürkmen konuşmacıların aktardıklarını özetledi ve tarım da markalaşmanın önemine dikkat çekerek, gençlere "Tarım alanında dünyada söz sahibi olmak ve Türkiye’nin tarımsal alanda kalkınmasını hayal ediyorsak bu siz değerli geleceğin Girişimcilerinin çalışmalarına bağlı. Şanlıurfa'nın potansiyeli çok yüksek yeni fikirler üretirsek bu potansiyeli ekonomik olarak daha ileri seviyelere ulaştırabiliriz” dedi. Gençlerin muhakkak kariyer planını yapması gerektiğine de dikkat çeken Öztürkmen “Biz oda olarak girişimcilerimize fikirlerine destek vermeye hazırız” diyerek konuşmasını tamamladı.