

Geleceğin Mega Şehri Olma Yolunda İlerleyen Karaköprü

Büyükşehir olan Şanlıurfa’nın çağdaş ve modern yüzü Karaköprü ilçesi son 24 yılda köyden ilçe statüsüne geçerek büyük bir gelişme kaydetti. 1992 Yılında nüfusu 2 bin 700 olan Karaköprü, bugün yaklaşık 153 bin nüfusu, modern yapıları, geniş cadde ve bulvarları ile Şanlıurfa’nın en gözde ilçesi konumuna geldi.
Yeni imarlı yollar, çok amaçlı salonlar, sentetik sahalar ve onlarca yeni park çalışmaları tamamladı. 2017 yılında 200.000 metrekare yeni park projesi yatırım programına alındı.
2000 yılında nüfusunu 13.200’e, ilçe olduğu 2014 yılında ise nüfusunu 45 kat artırarak 115 bine, 2017 itibariyle de 153 bine, 2023 itibariyle de 277 bine çıkaran Karaköprü, yeni yapıları ve cazibe merkezleriyle nüfusunu artırmaya devam ederken, birçok yatırımcının da gözde merkezlerinden biri olmaya devam ediyor.
Her alanda her geçen gün gelişimini sürdüren ilçede, çocuklara, gençlere, ailelere ve iş çevrelerine yönelik yapılan projeler hem Şanlıurfalıların ikamet tercihini bu ilçeden yana kullanmalarına hem de yatırımcılara cazip geldiği için yeni işletmelerin ilçeye yönelmelerini sağlıyor.
HAYAL OLAN PROJELER GERÇEKLEŞİYOR
Modern yapıları, geniş caddeleri, bulvarları, ikram çeşmeleri ve ilçenin bazı noktalarına yaptırılan saat kuleleri ile Karaköprü adeta her şeyiyle modern bir şehri andırıyor. Hayallerin gerçeğe dönüştüğü ilçede herkesin hayal olarak gördüğü projeler bir bir hayata geçiriliyor.
170 bin m2 alana yaptırılan mesire alanı ile Şanlıurfa’nın en büyük yeşil alanı ilçeye kazandırılırken, sporun her alanına büyük önem verilerek, Faruk Çelik Spor Kompleksi başta olmak üzere birçok spor tesisi ilçeye kazandırıldı ve gençlerin spor yapması sağlandı.
Dokuz bin metrekare alan üzerine inşa edilen Aquapark sosyal tesisi ile vatandaşlara boş zamanlarında temiz ve nezih bir ortamda havuz keyfi yaşatılması amaçlanıyor.
Türkiye birçok Belediyenin bile adından söz edemediği projeler, Karaköprü’de gerçekleşiyor. İlçe halkı, her şeyin en iyisine layık şuurunda çalışmalarını aralıksız sürdüren Karaköprü Belediyesi, 110 bin m2 alana yaptırılacak olan ve bölgenin en büyük yeşil alanı projesi olarak bilinen yaşam parkı projesini hayata geçirdi. ‘Yaşam Parkı’ projesi bitirildiğinde ilçe âdeta çekim merkezi haline gelecek.
YAPILAN PARKLAR
Doğukent Mh. Abdulkadir Karahan Parkı 4000 metrekare
Akpiyar Mh. Batı Akpınar Parkı 4000 metrekare
Akpiyar Mh. İbni Sina Parkı 2250 metrekare
Alibaba Mh. Pusula Parkı 5000 metrekare
Narlıkuyu Mh. Selahattin Eyyübi Parkı 4000 metrekare
Narlıkuyu Mh. Yamaç Parkı 2000 metrekare
Akbayır Mh. Nar Çiçeği Parkı 3000 metrekare
Narlıkuyu Mh. 15 Temmuz Demokrasi Parkı 2500 metrekare
Karşıyaka Mh. Ademoğlu Parkı 3000 metrekare
Narlıkuyu Mh. H. Ahmet Badıllı Parkı 2500 metrekare
Batıkent Mh. Ahmet Güzel Parkı 4500 metrekare
Güllübağ Mh. Fıstıklı Park 2500 metrekare
Hamurkesen Parkı 3000 metrekare
Akpiyar Mh. H. Hüseyin Çalışkan Parkı 2500 metrekare
Atakent Mh. İncirliova Parkı 4000 metrekare
Akbayır Mh. Nar Bahçesi 9500 metrekare
Akbayır Mh. Sefalı Park 1500 metrekare
Batıkent Mh. Şehit Şefik Şefkatlıoğlu Parkı 1500 metrekare
Akpiyar Mh. Şehit Mustafa Direkli Parkı 2500 metrekare
Atakent Mh. Yahya Kemal Bayatlı Parkı 3000 metrekare
Şenevler Mh. Adnan Menderes Yeşil Alanı 4500 metrekare
Doğukent Mh. Yaşam Park 110 bin metrekare
Karaköprü Belediyesi her geçen gün büyüyen ilçenin park ve yeşil alan ihtiyacını karşılamak için yeni parklar açıyor.
BİR YILDA 50 BİN METREKARE PARK
Karaköprü Belediyesi, Büyükşehir yasasıyla kendisine bağlanan kırsal mahallelere verdiği hizmet sözünü bir bir yerine getiriyor. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, kırsal mahalleleri merkezdeki mahallelerden ayırmadan hizmete devam edeceklerini söyledi.
Şanlıurfa nın 2014 te Büyükşehir olmasıyla birlikte Karaköprü belde statüsünden ilçeye geçti ve 86 köy kırsal mahalle olarak Karaköprü İlçesine bağlanırken, Karaköprü Belediyesi kendisine bağlanan kırsal mahallelere verdiği hizmet sözünü yerine getiriyor. Son bir yılda kırsal mahallelerde yaptığı çalışmalarla gündeme gelen Karaköprü Belediyesi yol çalışmaları, çok amaçlı salon ve sentetik çim saha gibi hizmetlerle kırsal mahalleleri hizmete doyuruyor.
26 mahallede çok amaçlı salon ve muhtar evi yapılırken, 4 kırsal mahallede çok amaçlı salon temeli atıldı. Ayrıca, 13 kırsal mahallede atıl durumda olan okullar restore edilerek çok amaçlı salona çevrildi.
Spora da önem veren Karaköprü Belediyesi, kırsal mahalledeki gençlerin de spor yapabilmesi için toplu taşımalı eğitimin olduğu 11 kırsal mahallede sentetik çim saha açarak gençlerin hizmetine sunarken, 5 kırsal mahallede de sentetik çim saha yapılması planlanıyor.
1 YILDA
- 35 Km. yeni imarlı yol açıldı.
- 29 Km. stabilize serildi.
- 100 bin metrekare kilitli parke döşendi.
- 45 bin metrekare prizma taşı döşendi.
- 35 bin metrekare bordür işi tamamlandı.
- 47 bin metrekare yama parke yol yapıldı.
- 113 kırsal mahallede 211 Km reglaj yapıldı.
- 113 Kırsal mahallede 264 km plentmix malzeme serildi.
- 26 Kırsal mahallede çok amaçlı salon yapıldı, 22’si hizmete açıldı.
- 8 Kırsal mahallede çok amaçlı salon yapım aşamasında.
- 8 Kırsal mahallede sentetik çim saha açılışı yapıldı.
- 13 Kırsal mahallede bulunan atıl okullar çok amaçlı salona dönüştürüldü.
- Çok amaçlı salonlara toplam
- 4 bin 272 metrekare halı döşendi.